Joël Robuchon. S-a născut în 1945 și a murit în 2018, an în care restaurantele lui aveau 32 de stele Michelin, cele mai multe din lume. Denumit bucătarul secolului în anul 1989, Joël Robuchon ne-a lăsat mai multe cărți de bucate, cu sute de rețete, inclusiv Le Grande Larousse Gastronomique.
Printre altele, Robuchon este faimos pentru piureul de cartofi. O să studiez problema intens, pentru că, nu știu cum să vă zic, dar o singură persoană din lume este capabilă să-mi facă un piure pe care să-l mănânc. Practic dacă ai trecut acest test, poți să te angajezi la 3 margarete roz. LOL.
Până data viitoare, când vedem cum a ieșit piure-ul și alte rețete încercate, spor la dezastre în bucătărie (arse cât trebuie!).
—
#cookingbookclub #retetede3floriceleroz pentru că anul acesta sărim gardul la trenduri și stabilimente de multe stele, dar nu părăsim bucătăria. Și nici dezastrele arse cât trebuie! 😛
Intră și tu în gașca #dezastruinbucatarie, pe facebook, instagram sau pinterest.