Cea mai faină chestie din supa de astăzi sunt tăițeii. 🙂
Supa de roșii este în rotație la familiadezastru măcar o dată la câteva săptămâni, pentru că este gustoasă și se face repede.
Baza este o zeamă de legume sau pui, în care se adaugă suc de roșii sau bulion și tăiței.
În varianta de legume, puneți la fiert ceapă, țelină sau păstârnac, morcov și apio, după ce le-ați curățat, spălat și tăiat bucăți mari, condimentați cu sare și piper și lăsați să fiarbă. Într-o oală plină cu apă, legumele sunt cam o treime. Când legumele sunt fierte strecurați zeama și puneți înapoi doar legumele pe care le mâncați. Dacă, de exemplu ați fiert legumele întregi sau tăiate doar în jumătate, acum le puteți tăia bucăți mai mici. Dacă ați fiert mai multe legume, păstrați o parte pentru un alt fel de mâncare.
Când legumele sunt fierte, adăugați în supă conținutul unei sticle de bulion. Da, musai bulion suficient, altfel nu iese ce trebuie. Și puneți o mână de paste fundițe, din cele mici și drăgălașe.
Se servește cu busuioc.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.