Ep. 361 – ravioli cu șuncă și ciuperci

Două foi de paste făcute acasă. Gennaro ne recomandă 150g făină, 50g semolina și 2 ouă, frământate cu mâna, până aluatul este elastic, apoi lăsat să stea jumătate de oră, după care întins și umplut. Dar puteți face aluatul și doar din făină de paste și ouă.

Umplutura este din șuncă cuburi și niște ciuperci, călite cu niște ceapă tocată, usturoi și condimente, printre care oregano. Ajută dacă sunt tocate cât mai mărunt.

Câte o lingură de umplutură cu distanță între ele, de vreo 7 cm puse pe prima foaie, acoperite cu cea de-a doua foaie și lipite între ele cu mâna, după care tăiate pătrate.

Un sos simplu de roșii, cu usturoi și condimente în el.

Fierbem ravioli 2-3 minute într-o oală cu apă fierbinte, după care le punem în sos și le mâncăm.

Opera lui Chef. Mâncate direct cum mi le-a trimis, că au fost mult prea bune. :)))

Dacă nu vedeți niciunde sare este pentru că șunca aia tocată de la Lidl a fost atât de sărată, încât dacă ar mai fi sărat și restul de ingrediente, mâncarea ar fi ajuns la gunoi. De unde rezultă două idei: gustați ingredientele și dacă vă dă cu virgulă, nu le folosiți; sunt producători care ar trebui loviți cu tigaia în cap. Am luat țeapă o dată, a doua oară nu se mai întâmplă…

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.