Ep. special [familiadezastru] – ciorbă de pui cu varză murată

Tacâmuri de pui puse la fiert într-o oală cu apă. Separat, în tigaie, călim și înăbușim cu puțină apă legumele, pe care le-am curățat, spălat și tocat mărunt: morcov, ceapă și pătrunjel sau păstârnac. După care turnăm legumele în ciorbă. Condimentăm cu sare și piper. Adăugăm varză murată tocată mărunt (dacă e foarte sărată, o putem pune la desărat înainte). Lăsăm să fiarbă la foc mic către potrivit. Când carnea și legumele sunt fierte, adăugăm cartofi tăiați cuburi, și, către final, cuburi de roșii și verdeață – în cazul de față, mărar tocat de la congelator.

Dacă sunteți fani, puteți drege zeama cu ou și smântână.

Acest dezastru are un gust interesant de la combinația de varză murată și mărar. Varza, fiind pusă de la început și fiind tocată foarte mărunt, aproape s-a topit.

Opera mamei. 🙂

PS: Dezastrele adevărate știu să evalueze cantitățile de legume necesare ochiometric, în funcție de oala de ciorbă folosită – jumătate ingrediente și restul apă, că nu vrem să iasă tocană. 😀 Dacă faceți pentru prima dată, încercați o cantitate mai mică, ca să nu ajungă mâncarea la gunoi, în cazul în care nu vă place. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.