Ep. special [familiadezastru] – ciorbă densă cu legume de la Hădean

O sun pe mama s-o întreb ce face și ea zice, gătesc, o supă densă cu legume, de la Adi Hădean. No bine, și ce ai pus în ea și ai dres-o, că el le cam strică (ciorbele), cu smântână la final? Nu, primesc răspuns, că o adaptăm (logic!) și oricum n-am pus toate legumele, am sărit peste dovlecel și conopidă, dar e cu orez. Și cartofi.

Legumele: ceapă și rădăcinoase, ce aveți prin casă – morcov, țelină sau păstârnac, niște ardei, verde sau capia, dovlecel, conopidă; ce vă place, ce găsiți la supermarket în perioada asta. Curățate, spălate, tocate mărunt și călite cu puțin ulei, condimentate cu sare și piper și lăsate să fiarbă. Când sunt aproape gata, adăugați doi cartofi, la fel, curățați, spălați și tăiați cuburi și niște orez, spălat în vreo două ape în prealabil.

La final, pastă de tomate și borș proaspăt sau de la plic. Plus leuștean.

Se primește la pachet, în caserole gata porționate, numai bun de încălzit la microunde. 😀

De pe site, de la Adi Hădean. Mulțumim de idee. 🙂

PS: nu-s adepta carbohidraților multipli într-un singur fel de mâncare, dar, o dată pe an, merge. 😛

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.