Salată Olivier, inventată în anii 1860 de faimosul bucătar francezo-belgian Lucien Olivier la Hermitage Moscova, este clasica salată de boeuf, modificată pe ici, pe colo și care conține cartofi, legume, ouă, carne și maioneză.
Varianta de astăzi este inspirată dintr-o carte cu rețete din Europa estică scrisă de o ucrainiancă din California și conține toate grupele de mai sus. Și mult mărar. :)))
Pentru un castron cu vreo 2-3 porții, eu am folosit doi cartofi medii fierți în coajă, vreo doi morcovi, fierți întregi, o mână de mazăre, două ouă fierte tari, o felie groasă de parizer de vită și castraveți acri. Cartofii și morcovii fierți și răciți, îi tăiați cuburi mici; la fel ouăle, parizerul și castraveții acri. Puneți toate ingredientele într-un castron, mai puneți o lingură de mărar tocat, un praf de sare și piper, o lingură cu vârf de maioneză și o linguriță de muștar. Dacă vă place, puteți amesteca maioneza cu smântână fermentată (ca la ouăle umplute). Amestecați, gustați, mai condimentați, dacă este cazul; ingredientele trebuie să fie proporționale.
Muștarul iute l-am pus de la mine, nu era în rețetă. Nu exagerați cu maioneza, legumele trebuie să se vadă în salată, nu să înoate în sos. 😀 Și puteți folosi carne fiartă sau crenvurști/cârnați, în loc de parizer.
Este bună, cum altcumva?! :))))
Diferența față de clasicul beouf este că acolo folosim mai multe legume rădăcinoase, care fierb în supă, că poate fi cu carne de vită sau fără și că nu punem ou fiert. Nici smântână. Nici mărar. Noi, la noi acasă, la familiadezastru. 😀
Pentru sezonul rece care vine, este o salată completă, cu carbohidrați, proteine, legume și grăsimi.
Rețeta este inspirată din Beyond Borscht de Tatyana Nesteruk.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.