Am mâncat chefal la mare și a fost extraordinar de bun. Cel gătit de Chef, este de origine italiană, cumpărat din Selgros, unde ți-l și curăță, dacă îi rogi.
Este un pește cu carne albă, dulce și oase relativ mari, care se face repede la cuptor. Socotiți cam un pește de persoană și dacă nu se mănâncă tot, îl puteți încălzi în ziua următoare, cu o altă garnitură sau îl puteți folosi în sandvișuri și salate.
Peștele, curățat de solzi și capete, se spală și se pune într-o tavă cu ceapă albă, tocată peștișori, felii de roșii, niște căței de usturoi, felii subțiri de lămâi și zeamă de lămâie; se condimentează cu sare și piper. Se mai adaugă puțină apă și se dă la cuptor pentru jumătate de oră, la foc potrivit. Vedeți să nu se usuce prea tare și evident, nu îl ardeți! :))
Separat fierbeți cartofi la abur.
Este dezastruos de bun! Și perfect pentru masa de duminică! 😀
Dar de ce din Italia și nu din Marea Neagră? Bănuiesc că asta va rămâne enigma secolului…
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.