Ce să faceți cu toate salamurile, șuncile și legumele rămase din ajunul de Crăciun? Sandvișuri și pizza, of course! 😀
În cazul de față, pizza de sezon, sub formă de brad de Crăciun, “decorată” cu ceapă roșie și ardei capia și o garnitură de telemea și verdețuri. Plus niște bulion.
Aluatul meu preferat, de la Gennaro din 500g făină, 325g apă călduță, 7g drojdie și 10g sare, din care ies 4 pizza. Puteți face o cantitate mai mică sau mai mare, după preferințe. Important este să frământați vreo 5-10 minute și să-l lăsați să crească până își dublează volumul.
Puneți pe pizza resturi din frigider, de la masa de Crăciun. Mai puțin sarmale, că nu suntem barbari. :))))
Eu am reușit să nu ard pizza, ceea ce deja este al doilea miracol de sezon. 😛
Și am folosit în loc de cașcaval și mozzarella, resturile de telemea de la covrigei. 😀
La pachet cu ceva mișcare, altfel, după sărbători, cântarul va plânge. :)))))
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.