Ep. 297 – salată de fenicul, radicchio și ouă

Pentru că arăta bine în poză, m-am gândit să improvizez ceva similar, cu principalele ingrediente, fenicul, salată radicchio și ouă.

Problema este că am reciclat salata dintr-o pungă mix, drept urmare produsul meu final arată ușor dezastru. 😀

Cum se face, varianta adaptată: spălați, uscați și rupeți frunzele de salată, apoi le aranjați pe farfurie sau în salatieră. Tocați felii subțiri de fenicul sau le dați pe mandolină. Fierbeți câteva ouă tari, le răciți, le curățați de coajă și le tăiați felii. Combinați artistic salata, feniculul și ouăle fierte. Dacă aveți anșoa și vă place, adăugați câteva bucăți. Stropiți cu o vinegretă simplă, de ulei cu lămâie, condimentată cu sare și piper.

Dacă nu era așa varianta originală, să mă scuzați, dar mi-a fost prea foame să mai citesc instrucțiunile originale. :))))

Dintr-o poză de la NYT Cooking.

PS: pătrunjelul verde este pentru impresia artistică. :))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *