Ep. 277 – ciorbă acră de legume

No bine, baza este o supă de pui, dar nu e musai să faceți ca mine, voi puneți în oală doar legume, că o să iasă tot o ciorbă bună. 🙂

Practic am fiert un piept de pui, după care în zeamă am adăugat ce aveam prin casă, legume, curățate, spălate și tocate mărunt: morcov, ceapă roșie, apio, tulpini de pătrunjel verde, ardei roșu, fenicul. Plus jumătate de cartof și niște mazăre congelată. Și un praf de sare și piper.

Cantitățile sunt ochiometrice, adică o bucată medie sau jumătate de fiecare, vedeți și voi în funcție de oală. Ideea este să fie legume suficiente, dar să rămână și zeamă, că altfel nu este ciorbă, este tocană. :)))

La final, pătrunjel verde tocat și zeama de la o lămâie (sau sare de lămâie).

Dacă nu vreți acru, atunci este fără lămâie. Dacă vreți roșie, mai puneți niște bulion sau roșii tocate. Și dacă vreți alte legume, experimentați cu ce vă place și ce găsiți la piață.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *