Ep. 276 – salată de fructe

Mai întâi am avut căpșuni, de Cristian. După care, rând pe rând au început să se înmulțească mini fermele de fructe de pădure prin jurul Brașovului. Dacă ai cuptor, nervi și răbdare, cel mai savuros desert de sezon va fi o tartă de fructe, o tartă simplă sau una cu o cremă delicioasă de patiserie, peste care vei aranja frumos fructele proaspete.

Dacă stai mai prost cu răbdarea și timpul, atunci salata de fructe este răspunsul evident. 🙂 Bineînțeles că și aici vei munci puțin, să combini fructele, să le tai și să le cureți de frunze și codițe.

Sau le vei mânca direct din castron. :))))

No bine, salata mea de azi, ușor monocromă, pentru că am mâncat coacăzele negre înainte, este cu zmeură și coacăze roșii. Fructe locale, de sezon, dulci-acrișoare, pline de antioxidanți, numai bune de un desert ușor, pentru a ajunge la silueta franțuzească.

Pentru nemulțumiți, există croissante. 😛

Și pentru că nu țin prea mult în frigider, trebuie mâncate repede sau transformate în dulceață rapidă, cu o lingură de zahăr și un strop de zeamă de lămâie. Perfecte pentru clătite, dimineața! 😀

Și data viitoare o să sărbătorim ziua Franței cu palmieri din foietaj, cum era ideea inițială (doar că i-am ars de i-am carbonizat, LOL). Să sperăm. :))))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *