Ep. special [dinfrigider] – tartă cu nectarine și afine

Sincer, tartele cu fructe sunt extrem de ușor de făcut, pentru că nu există prea multe variante de aluat și principiul este același, indiferent de fructele folosite.

Aluatul este subțire, jumătate din cantitatea normală: am făcut două foi din 125g făină cu 63g unt și 3 linguri de apă rece, un praf de sare. Amestecate, băgate la rece. Intră într-o tavă rotundă de aluminiu, pentru 4 porții.

M-am chinuit puțin să întind aluatul, că era cam cald, dar folosind degetele din dotare am rezolvat problema cât ai zice dezastru! :))))

Umplutura au fost vreo 3-4 nectarine, spălate și tăiate cuburi, plus o mână de afine. Ochiometric. Plus o lingură de zahăr și niște griș. Dacă vreți mai dulce, mai puneți zahăr.

Peste fructe întindeți cea de-a doua foaie, pe care o tăiați din loc în loc.

La foc potrivit, vreo 40-50 minute. Când este gata, aluatul este auriu și umplutura de fructe scoate bule.

Excelent pentru un desert rapid, cu ce ai prin frigider.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *