[prăjitorturișicafea 36] – brutti ma buoni & amaretti, sau bezele cu nuci/migdale și lichior

Astăzi avem un desert italian, perfect pentru Dezastru în bucătărie, pentru că s-ar traduce “urâți, dar buni”. Brutti ma buoni sunt un fel de bezele cu nuci sau migdale măcinate. Varianta cu migdale seamănă cu macarons, dar nu sunt același lucru, din cauza migdalelor și a felului în care se bate bezeaua. Din același motiv nu sunt nici pricomigdalele autohtone. No bine, cât am priceput eu de la distanță. :)))) În cazul în care adăugăm și niște lichior, devin amaretti. Și o altă variantă ar fi macarons de Nancy.

Rețeta de brutti ma buoni: 2 albușuri bătute spumă 5 minute, în care adăugăm 100 g zahăr tos și un zahăr vanilat, apoi, când bezeaua este tare, încorporăm 150g nuci/ migdale tocate mărunt. Punem câte o linguriță în tavă, pe hârtie de copt și cu spațiu suficient între ele. Coacem 15 minute la 140 grade, apoi 30 minute la 110 grade. Practic le uscăm, ca pe bezele.

Rețeta de amaretti este jumătate de porție, de la Jamie Oliver: 2 albușuri, spumă, 175 g zahăr, apoi, 1 lingură de lichior (15 ml) Amaretti și 175 g migdale tocate. 10 minute la cuptor, la 170 grade (foc mediu).

Am folosit rețeta de amaretti, au ieșit două tăvi de bezele super dulci și ușor arse. :))) Ar fi trebuit să rămână rotunde, doar că ale mele s-au întins pe toată tava, că, probabil, bezeaua a fost un fiasco mare cât mine. 😀 Nu-i bai, data viitoare va fi mai bine. Și, oricum, le-am mâncat și așa, cu o cafea fierbinte. 🙂

Dar până la urmă, sunt bune, dar urâte, nu? 😛

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.