Rețeta de astăzi este o adaptare a sosului iute al Nigellei, bun de mâncat cu orice, ca de exemplu chipsuri sau tortilla.
Rețeta ei este cu un borcan de 290g ardei copți, 2 chilli roșu, 1 cățel de usturoi, zeama și coaja de la un lime, o legătură mare de coriandru – 100g, 125ml ulei și un praf de sare. Eu am folosit ardei ochiometric, niște jalapeno murat, pătrunjel verde și coriandru praf și doar zeama de la lime și o lingură de ulei de măsline.
Băgate în blender, iese un sos vegan bun de tot. Dacă nu aveți blender, tocați totul mărunt și amestecați cu o lingură.
Iese mai roșu sau mai puțin roșu, în funcție de ce fel de ardei aveți. 🙂 Și, la fel, puteți face mai iute sau mai dulce, în funcție de cantitatea de ardei iuți.
Merge cu tortilla de la Carrefour sau Mega Image.
Dezastruos de simplu! 😀
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună.
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.