Ep. 250 – corăbioare

Pentru că avem un episod special – 250 de episoade!!! – astăzi facem un desert la fel de special, corăbioare. 🙂

Cât am fost la școală, banii mei de mâncare se duceau pe corăbioarele de la cofetăria de la Făget. Mari, presărate cu zahăr pudră, ți se topeau în gură și erau delicioase.

Am găsit rețeta într-un rețetar mai vechi, am încercat o variantă, doar cu untură, dar nu mi-a plăcut, drept urmare am modificat-o și varianta de astăzi pare mai aproape de ce îmi amintesc eu.

Corăbioarele sunt făcute din aluat fraged, doar că nu sunt fursecuri mici, ci biscuiți groși, mari.

Pentru 10 bucăți, avem nevoie de 540g făină, 200g grăsime (unt + untură, proporții egale), 30g ulei, 180g zahăr, 1 ou, 1 zahăr vanilat, 30 ml apă, 2g bicarbonat, 2 g oțet, 1,5g sare.

Untul și zahărul se freacă spumă, se adaugă oul, sarea, zahărul vanilat, apa, uleiul, bicarbonatul stins în oțet și făina, la final. Se lasă la rece 30 de minute, apoi se modelează în 10 bucăți romburi de câte 8×6 cm. Se decorează cu furculița. Se coc la foc moderat 12 minute. Se pudrează calde.

Eu am făcut jumătate de porție și, deși am tăiat biscuiții groși, tot au ieșit 12 bucăți. Ceea ce înseamnă că de fapt trebuie să îi fac mai groși, că ar fi trebuit să fie 5 bucăți. La fel, am copt 20 de minute, dar i-am scos din cuptor când erau ușor aurii pe partea de jos și albi, sus. Cu alte cuvinte, fără să îi ard. :))

Dacă este ceva ce am învățat în aceste 250 de episoade de Dezastru în bucătărie, este faptul că experimentele în bucătărie sunt chiar indicate. Cu sau fără ars și distrus rețete. 😀

Vânt din pupă și încă un rând de corăbioare, vă rog! 😛

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *