Ep. special [dinfrigider] – ghiveci cu bulgur

Una din activitățile mele favorite este să gătesc cu ce se strică prin frigider. Înainte să se strice. :)))

Ultimul experiment este această rețetă, de ghiveci cu bulgur. Dacă nu aveți bulgur, folosiți orez sau cușcuș. Sau paste tip cușcuș.

Am spălat, tăiat mărunt sau dat pe răzătoarea mare, legume mai veștejite din frigider: un morcov, o ceapă, un păstârnac, un ardei verde și le-am pus la călit cu puțin ulei, sare și piper. După care am adăugat o vânătă mică, tocată cu tot cu coajă și jumătate dintr-o cutie mică de pastă de tomate. Am completat cu apă, să acopere legumele și am lăsat să fiarbă la foc mic. Când au fost făcute pe jumătate, am pus bulgur, ochiometric. Partea asta este cea mai complicată, pentru că dacă nu nimerești cantitatea, va trebui să completezi cu multă apă. 🙂 Bineînțeles că nu am nimerit-o. :))))) Am mai pus apă. Am lăsat să se fiarbă. Am mai condimentat cu niște vegeta.

Dar a ieșit super ok. 🙂

Folosiți ce legume vă plac sau ce aveți prin casă. Că de asta se cheamă ghiveci. 😀

Merge de un fel principal, făcut rapid. Sau garnitură la ceva proteic. Și uite așa, nu aruncăm nimic. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *