De la începutul anului și până acum bucătăria noastră cea dezastru ar trebui să aibă pereții verzi, mobila verde, farfuriile și cana de cafea verzi. Și noi probabil avem părul verde strălucitor și solzișori verzi pe coadă și în majoritatea zilelor vom vedea numai verde în fața ochilor. LOL. 😛 Dar cine este cel mai eco-responsabil, cine, cine, cine? 🙂
Dacă ați reușit să vă modificați comportamentul cu 180 de grade, felicitări, sunteți cel mai tare din parcare (verde și ea 😀 ). Dacă ați mai modificat pe ici, pe colo, prin părțile esențiale, este mai mult decât am sperat, masa și dansul le dau eu. Și salata verde. 😛 Și dacă faceți tot ce făceați și până acum, nici prea-prea, nici cam deloc, este ok, nu ne supărăm. inclusiv dacă ați fi vrut, dar n-a ieșit din diverse motive. Ne supărăm doar dacă conștientizați că faceți prostii, dar le faceți pentru că sunteți daci liberi. Caz în care nu pricep ce căutați pe aici…
Eu am zile și zile, momente bune și uneori momente proaste în ceea ce privește cumpărăturile, gătitul și comandatul de alimente. Și, pentru că fac lucru ăsta de ani de zile, vă pot confirma că în lumea în care trăim este greu să fii super eco, că se uită lumea ciudat la tine. Și că în esență strategiile nu sunt foarte complicate, dar că practica ne omoară.
Nu cred că este cazul să punem o super presiune pe noi, dar putem în fiecare zi să învățăm și să schimbăm câte puțin. Dacă facem lucrul acesta, îi vom inspira și pe cei din jurul nostru, familie și prieteni. Și ei, la rândul lor, îi vor inspira pe cei din jurul lor. Și uite așa vom ajunge să trăim într-o societate mai bună. Căci speranța moare ultima.
Și dacă vă pasionează subiectul, atunci puteți pune presiune pe companii – magazine și restaurante; începeți cu cele care au politici desemnate pe site, dar care în realitate fac contrariul. Și puneți presiune pe politicieni, că de asta i-am ales, să ne creeze o societate sănătoasă pe termen lung.
Mâine vom avea cartea #cookingbookclub din care vom găti rețetele de Crăciun de anul acesta. Și când mai aveți o zi liberă și nu știți ce să faceți cu ea, recitiți articolele din această serie și reflectați la ce faceți în acest moment și la lucruri pe care le-ați mai putea face mai bine, astfel încât bucătăria voastră să fie cea mai verde și cea mai frumoasă. 🙂
—
#letsgetgreen! pentru că anul acesta bucătăria noastră devine verde. Citește toate episoadele aici. Și dacă ești un dezastru începător, uite aici un curs rapid de bucătărit.