Astăzi avem o rețetă din bucătăria franțuzească, o tartă cu roșii și muștar, care este perfectă pentru o zi de vară. Plus că este vegetariană. 🙂
Am găsit mai multe variante pe internet, toate cu aceleași ingrediente principale, tarta făcută din aluat foietaj, un strat de roșii, niște bucăți de brânză, puțin muștar și condimente provensale.
În tava mea de tartă rotundă am încercat să pun un aluat dreptunghiular. 😀 Motiv pentru care, ca un dezastru real ce sunt, am peticit aluatul pe ici, pe colo, prin părțile laterale, ca să arate ca în poză. 🙂
Pe aluat se întinde o lingură de muștar de Dijon. Eu am folosit muștar clasic de Tecuci și niște muștar franțuzesc.
Am tăiat 3 roșii medii în felii mai groase și le-am aranjat deasupra tartei, astfel încât să acopere tot aluatul.
Am condimentat cu sare, piper, cimbru și tarhon de la borcan, că nu am avut proaspăt. Mai puteți folosi rozmarin sau oregano.
Am preferat să pun niște bucățele rotunde de telemea de vacă. Dar voi puteți folosi Gruyer, Comte, brânză maturată de capră sau ce vă place.
La final, înainte să băgați la cuptor, stropiți cu ulei de măsline. Eu era cât pe ce să uit… :)))))
Se coace la foc mediu spre tare cam jumătate de oră. Verificați să nu se ardă foietajul.
M-am gândit că s-ar putea să rămână necopt în partea de sus, din cauza roșiilor, care sunt zemoase. Dar fiind un foietaj subțire, rezultatul a fost ok, mai mult decât comestibil. 😀
Dintr-o tavă ies cam două porții. Pe care le poți servi cu o salată verde.
Varianta mea de rețetă este de la David Lebovitz.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.