Ep. special [sicilian] – pasta alla Norma

Era târziu, mi-era foame, am butonat Insta și am găsit o rețetă de paste. 🙂

Pasta alla Norma sau paste cu vinete este o rețetă siciliană, creată în onoarea lui Bellini, compozitorul operei Norma.

Pentru mine a contat mai puțin că este o “Norma!” – adică o capodoperă și mai mult faptul că aveam niște vinete pe care trebuia să le consum înainte să se strice. :))

Cum se face: fierbi spaghetti sau paste scurte al dente (fierte tari, nu praf), pe care le amesteci cu sos de roșii, felii de vinete prăjite și busuioc, plus niște ricotta salata deasupra.

Eu am făcut un sos dintr-o cutie mică de pastă de tomate cu niște apă, sare și piper – a ieșit mai concentrat, am mai pus niște bucățele mici de kaizer (asta era rețeta modificată pe Insta) și bucăți de vinete coapte anterior la cuptor și la final niște penne. Și am sărit brânza. :)))

Un dezastru rapid și comestibil. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *