Ep. 186 – salată exotică

No bine pisidezastrumicșiroz, ce ai mai inventat astăzi? 😛 Doar o salată. 😀

Este mâncare și nu prăjitură. Ca să clarificăm din start, în cazul în care veți avea întrebări după ce vedeți lista de ingrediente. :))))

La bază este o salată de paste cu pește, dar care mi s-a părut extrem de seacă, motiv pentru care am îmbunătățit-o. 😛

Mai întâi de toate fierbeți niște paste al dente. Eu am folosit unele sub formă de scoici, românești, ceva marcă din Maramureș, care în bunul spirit băștinaș, s-au lipit de oală parțial și s-au fiert cam dubios. Nu mai cumpăr, clar.

Le-am pus în farfurie, după ce le-am scurs și clătit bine cu apă rece. Deasupra am presărat jumătate de file de somon afumat. Dar puteți folosi și alt pește afumat (ex. macrou). Am mai aruncat câteva roșii cherry galbene. După care am curățat un kiwi și o felie de mango, le-am tăiat bucățele și le-am aranjat super artistic. 😀 La final, câteva semințe de dovleac prăjite și sărate.

Dressingul pentru două porții este făcut din zeama de la jumătate de lămâie combinată cu o lingură de maioneză, niște piper și un vârf de linguriță de muștar franțuzesc.

Dacă vreți să vă impresionați musafirii (chiar și cei pe care nu îi mai vreți în vizită :))) ), atunci această salată este musai pe listă. 😛

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *