Ep. special: supă de linte cu cârnați

Bună ideea acestei supe de la Ina Garten. Practic este o supă vegană, dar care poate fi îmbunătățită cu cârnați. Și parmezan ras, pentru fanii acestui produs. 🙂

Pentru 3-4 porții am folosit jumătate de cană de linte verde, o ceapă, un cățel de usturoi, un morcov, două tulpini de apio și un păstârnac, o cutie mică de paste de tomate, condimente.

Lintea lăsată la înmuiat într-un castron cu apă fierbinte, timp de 15 minute. După care scursă zeama.

Într-o oală punem la călit legumele tăiate cubulețe mici cu puțin ulei, sare, piper, vegeta, cimbru și chimen pudră. Completăm cu apă și lăsăm să fiarbă la foc mic. Când legumele sunt pe jumătate fierte adăugăm lintea și pasta de tomate. Ina sugerează bază de supă în loc de apă, voi folosiți ce aveți. 🙂

Când este gata, adăugați niște vin roșu sec – un strop, nu toată sticla. :))))) Eu am folosit vin alb, din frigider. 🙂

Separat prăjiți niște cârnați de casă, ușor afumați. Ai mei au fost producția proprie a lui Chef, decongelați. Dezastruos de buni, calzi sau reci… cred că i-aș fi putut mânca și înghețați. :)))))))

Serviți supa cu câteva felii de cârnați prăjiți și parmezan ras.

Este o supă groasă și consistentă. 🙂 A fost un dezastru ad-hoc, neplanificat și mult mai gustos decât aș fi crezut. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.