Ep. special: cușcuș marocan (cu legume)

No bine, aceasta este o variațiune pe tema cușcușului marocan, doar că nu are năut în el, precum rețeta încercată anul trecut, ci un mix de legume de sezon. Ce mai pot să spun este că se face destul de repede și rezultatul este dezastruos de delicios! 😀

Ce legume folosim? Eu am încercat să respect rețeta din care m-am inspirat, așa că am folosit ceapă roșie, morcov și zucchini. Câte o bucată din fiecare, spălate, curățate și tăiate cuburi medii. Puse într-o tavă la cuptor, stropite cu ulei și condimentate cu sare și piper și lăsate vreo jumătate de oră, până se înmoaie ușor. Dar nu le ardeți! 😛

Separat am pregătit o cană de cușcuș, cu niște vegeta, un strop de ulei și chimen măcinat, peste care am turnat o cană de apă fierbinte, să îl acopere bine, plus un deget. Am acoperit și am lăsat să se evapore apa și să se hidrateze cușcușul.

Când legumele au fost gata am adăugat cușcușul și am amestecat ușor.

Rețeta din cartea Barefoot in Paris, Ina Garten.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.