Ep. special: rețeta de chifle de hamburger a Jamilei

Pentru 8-10 bucăți, facem aluat din 350g apă călduță, 570g făină, 10g drojdie, 3g ulei, 1 lingură zahăr, 1 ou, sare. Eu am făcut jumătate de porție și au ieșit aprox. 5 chifle de 100g fiecare.

Din apă, drojdie, zahăr și puțină făină facem maia pe care o lăsăm 15 minute la crescut, după care adăugăm restul de ingrediente (ulei, ou, sare, făină) amestecăm și frământăm 5 minute, până când aluatul nu mai este lipicios și este moale și elastic, după care îl punem într-un bol uns cu puțin ulei vreo oră la crescut, până își dublează cantitatea.

Când este crescut, îl scoatem din bol pe masa presărată cu făină, îl porționăm în chifle (niște bile plate), pe care le lăsăm încă 10 minute la crescut, în tavă, timp în care le ungem cu niște gălbenuș de ou și presărăm susan deasupra. Eu am sărit peste pasul ăsta. Logic. :)))

La cuptorul preîncălzit, la 180 grade, 25 de minute. Când sunt gata, sunt pufoase. Dacă nu-s pufoase, ceva nu ați făcut bine, ca orice dezastru care se respectă. :))) De exemplu eu cred că nu am mai pus ou în compoziție a doua oară când am încercat, drept urmare au ieșit cam tari…

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *