În traducere liberă ar fi mâncare de vită, macaroane și chipotle, care evident este un soi de ardei iute mexican, drept urmare și rețeta poate fi la fel sau tex-mex sau bucătărie internațională. 🙂
Este tot un fel de ragu cu paste, dar, sinceră să fiu, a ieșit bun de tot. 🙂 Poate pentru că am fiert la foc foarte mic, mult mai mult decât în rețetă. :)))
Într-o cratiță am pus la călit cu niște ulei de floarea soarelui 1 ceapă roșie, 1 fir de apio, jumătate de păstârnac, jumătate de ardei capia roșu, toate curățate, spălate și tocate mărunt, am adăugat vreo trei căței de usturoi tocați și ei, sare, piper, busuioc, cimbru, după care vreo jumătate de kilogram de carne tocată de vită, am amestecat bine, apoi am completat cu apă, să acopere carnea și am lăsat să fiarbă la foc mic. Din când în când am completat cu apă fiartă și tot așa. Către final am pus o conservă mică de pastă de tomate și jumătate de sticlă de suc de roșii de casă, jalapeno murat în loc de chipotle și chimen măcinat.
Macaroanele le-am fiert separat, după care le-am adăugat în sosul de carne. nu de alta, dar sunt pățită cu paste care nu se fierb sau se fierb și se fac praf. 🙂
Rețeta spunea că prăjești 3-4 minute carnea, adaugi legumele și niște supă și aduci la punct de fierbere, adaugi pastele, mai fierbi 10 minute, pui și niște zeamă de lime, mai aștepți 5 minute și dacă sunt fierte pastele, poți mânca… Nu știu cu ce carne de vită au gătit autorii, dar a noastră sigur nu se fierbe în 20 de minute. :))))
Rețeta este din “Gourmet Cooking for One or Two” de April Anderson.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.