Super buuuuuun!!!
1 măr (eu am pus Golden) și 1 gutuie, ambele spălate, curățate de coajă și fie date pe răzătoarea mare, fie tăiate bastonașe subțiri sau cuburi. 1 fir de praz, curățat de frunzele galbene, spălat, tăiat felii rotunde. Amestecate într-o salatieră. Deasupra sos dintr-o lingură mare de maioneză, o linguriță de muștar franțuzesc (din cel cu boabe întregi), zeama de la o lămâie, sare și piper. Musai să fie turnat artistic, lol. Se ornează cu pătrunjel verde tocat.
Acru și dezastruos de delicios. 😀 Ies două porții. 🙂
După ce am lins farfuria, aș mai fi făcut o tură, noroc că am rămas fără maio. :))))))))
Rețeta este dintr-o carte intitulată “Salate din legume și fructe” de Daniela Andrei, editura Alex-Alex.
Dacă vreți o variantă carnivoră, puteți îmbunătăți rețeta cu carne fiartă sau șuncă.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.