Ep. special [desezon] – salată de praz cu gutui

Super buuuuuun!!!

1 măr (eu am pus Golden) și 1 gutuie, ambele spălate, curățate de coajă și fie date pe răzătoarea mare, fie tăiate bastonașe subțiri sau cuburi. 1 fir de praz, curățat de frunzele galbene, spălat, tăiat felii rotunde. Amestecate într-o salatieră. Deasupra sos dintr-o lingură mare de maioneză, o linguriță de muștar franțuzesc (din cel cu boabe întregi), zeama de la o lămâie, sare și piper. Musai să fie turnat artistic, lol. Se ornează cu pătrunjel verde tocat.

Acru și dezastruos de delicios. 😀 Ies două porții. 🙂

După ce am lins farfuria, aș mai fi făcut o tură, noroc că am rămas fără maio. :))))))))

Rețeta este dintr-o carte intitulată “Salate din legume și fructe” de Daniela Andrei, editura Alex-Alex.

Dacă vreți o variantă carnivoră, puteți îmbunătăți rețeta cu carne fiartă sau șuncă.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie.  Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.