Ep. 136 – borș de pui

Dezastre mici și mari din lumea largă, ia să vă povestesc eu cum (aproape) am stricat borșul de pui. :))))

Am vrut să fac o zamă, dar nu aveam nicio idee. Așa că m-am uitat prin computer după rețete și am sfârșit cu una de borș. De pui, conform cărnii din congelator.

Am dezghețat carnea, vreo două pulpe superioare, le-am spălat și le-am pus la fiert cu niște sare. Am spumat, am adăugat o ceapă mică albă, un morcov mare, tăiat felii și niște apio tocat mărunt și le-am lăsat să fiarbă la foc relativ mic către potrivit. Când mi s-a părut carnea fiartă știam că trebuie să mai adaug ceva legume, doar că în ultimul moment am optat pentru un cartof, tăiat cubulețe. Și mi-am zis că nu o fi bai dacă pun acum și praful de borș (da, n-am avut din cel normal), că tot aia este, fierbe mai repede. :)))))

S-a fiert, nimic de zis, doar că din motive neelucidate s-a tulburat. 😀 Chef zice că l-am fiert la foc prea tare, eu zic că nu trebuia să pun praful decât la final.

În fine, am scos pulpele, am scos carnea de pe oase și am pus-o înapoi.

În farfurie am mai pus niște pătrunjel și mărar, tocate.

Varianta asta se pune de ciorbă dreasă, că exact așa nașpa a arătat. În realitate, că în poză arată mai bine. :)))))

La gust a fost accceptabilă, dar un dezastru din ăsta prea curând nu mai fac. :))))))))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *