Dezastre mici și mari din lumea largă, ia să vă povestesc eu cum (aproape) am stricat borșul de pui. :))))
Am vrut să fac o zamă, dar nu aveam nicio idee. Așa că m-am uitat prin computer după rețete și am sfârșit cu una de borș. De pui, conform cărnii din congelator.
Am dezghețat carnea, vreo două pulpe superioare, le-am spălat și le-am pus la fiert cu niște sare. Am spumat, am adăugat o ceapă mică albă, un morcov mare, tăiat felii și niște apio tocat mărunt și le-am lăsat să fiarbă la foc relativ mic către potrivit. Când mi s-a părut carnea fiartă știam că trebuie să mai adaug ceva legume, doar că în ultimul moment am optat pentru un cartof, tăiat cubulețe. Și mi-am zis că nu o fi bai dacă pun acum și praful de borș (da, n-am avut din cel normal), că tot aia este, fierbe mai repede. :)))))
S-a fiert, nimic de zis, doar că din motive neelucidate s-a tulburat. 😀 Chef zice că l-am fiert la foc prea tare, eu zic că nu trebuia să pun praful decât la final.
În fine, am scos pulpele, am scos carnea de pe oase și am pus-o înapoi.
În farfurie am mai pus niște pătrunjel și mărar, tocate.
Varianta asta se pune de ciorbă dreasă, că exact așa nașpa a arătat. În realitate, că în poză arată mai bine. :)))))
La gust a fost accceptabilă, dar un dezastru din ăsta prea curând nu mai fac. :))))))))
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.