Ep. 124 – grătăreală mediteraneană

Dacă v-ați săturat de clasicii mici, astăzi o idee de grătar cu influențe mediteraneene. Presupune un pic mai multă pregătire, dar rezultatul este pe măsură, dezastruos de delicios. 🙂

No bine și ce avem noi aici? Frigărui de pui + salată + un sos mare cât o insulă. 😀

Pentru frigărui aveți nevoie de carne de pui, ceapă roșie, ardei gras roșu și dovlecel. Spălate, curățate, tăiate bucăți mici, aproximativ de aceleași dimensiuni, înfipte în bețe de frigărui alternativ. Dar mai înainte de asta, condimentați carnea, după preferințe. (Poate fi sare, piper și ceva ierburi sau în dressing de ulei de măsline și sos de soia). Le puteți pregăti de seara, puse în tavă, țiplate și ținute la frigider.

Salata o faceți înainte de grătar din icerberg tăiat fideluță, ardei roșu și ceapă roșie, tăiate mărunt, o conservă de năut fiert și pătrunjel verde. Dressing separat din ulei de măsline și zeamă de lămâie.

Sosul tzatziki este iaurt grecesc combinat cu castravete tocat mărunt, usturoi tocat, sare și, după preferințe, mărar sau mentă tocate.

Nutriționistul vostru va fi fericit, chiar dacă va ține să vă spună că arsul tradițional al cărnii pe cărbuni de lemn este ușor cancerigen. 😀

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *