Ep. 122 – salată de paste cu lămâie și verdețuri

Cea mai simplă, rapidă și delicioasă salată de paste vine astăzi din secțiunea Cooking a lui NY Times via pinterest.

No bine, logic că arată ușor dezastru și deloc precum poza de pe net, dar nu-i bai, din experiență pozele nu foarte arătoase tind să fie extrem de gustoase în realitate. 😛

Partea bună este că nu aveți nevoie de cântar pentru această rețetă, pentru că se poate face din ochi. 🙂 Dar e musai să aveți ceva paste scurte, macaroane, penne, fundițe, ce găsiți și/sau ce vă place.

Mai întâi de toate puneți o oală cu apă și puțină sare pe foc și când începe să fiarbă adăugați pastele. Eu am pus cam jumătate de pungă de penne integrale. Le fierbeți al dente, nu le distrugeți!!! 😀

Când sunt fierte, le clătiți cu apă rece și le lăsați la scurs.

Reci, le amestecați cu niște apio tocat mărunt (eu am pus o bucată mare) și o mână de mărar și pătrunjel verde tocat sau rupt bucăți, dacă vreți varianta artistică.

Dressingul l-am făcut din zeama de la jumătate de lămâie și vreo 2 linguri de maio (no bine, cred că mergea și o lămâie întreagă și doar o lingură de maio), plus sare și piper; amestecat bine, după care adăugat în salata de paste și amestecat.

Cu maio din comerț, este o rețetă aproape vegană. 🙂

Dezastruos de acru, dar buuuuuuun, bun, bun de tot. 😛

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.