De ce se cheamă de văcuță și nu de vacă sau mânzat, zău dacă pricep… este una din multele mistere ale poporului român, laolaltă cu tunelele energetice de prin Bucegi, lol. :)))))
Eu nu prea gătesc așa ceva, pentru că evident, ca o pisiroz, am linie deschisă pe caiet la Chef. Și oricum e genul de ciorbă care se face în oale de dimensiuni mari, că altfel nu are niciun gust. Daaa, pentru tot cartierul (sau măcar pisiroz & friends 😀 ).
Ciorba de văcuță este una dintre cele mai întâlnite ciorbe în bucătăria românească, inclusiv în restaurante, alături de supă și ciorba de burtă. Ceea ce este interesant, pentru că baza – carnea de vită – nu este tocmai ieftină…
Pe de altă parte este unul din puținele lucruri care are cam același gust în orice restaurant mergi… deci șanse minime să o distrugi, motiv pentru care pot să o mănânc și eu. 🙂
Dacă aș găti ciorbă de văcuță, aș pregăti carnea – spălată, curățată, tăiată bucăți și aș pune-o la fiert, cu niște sare și evident, apă. 🙂 După spumare, aș lăsa-o să fiarbă la foc domol, ca-n Ardeal, mult și bine (adică până e aproape fiartă :))) ). Aș mai completa cu apă caldă, dacă scade prea mult. Când e aproape fiartă, aș căli separat legumele tocate – ceapă, morcov, țelină, pătrunjel rădăcină sau păstârnac, ardei, cu sare, piper, vegeta, după care le-aș adăuga în zeama de carne. După care aș adăuga niște mazăre, fasole verde păstăi și cartofi cuburi. Către final bulion de roșii și pătrunjel tocat și leuștean. Și dacă o vrei acră, zeamă de lămâie.
Pffff, dezastru-s, cred că într-o viață anterioară am gătit și ciorba asta. :))))
Dacă țineți neapărat să o stricați, atunci o să puneți în ea și varză albă tocată sau conopidă. Caz în care să nu mă chemați la masă, că sigur-sigur nu vin. 😀
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.