Luna aceasta avem un concurs special, pe pagina de facebook. În cadrul lui vom da 3 premii în cărți, prin tragere la sorți (termenul limită este 10 iulie, ora 10, așa că dacă vreți să participați, căutați postarea de concurs și urmați instrucțiunile 🙂 ).
Câteva impresii despre cărți (le-am frunzărit, salvat niște rețete care sună dezastruos de bine și chiar am încercat una-două, cu modificări, of course 😀 ):
Prăjituri cu miere, Editura Alex Alex, ediția 2019
Evident că totul are miere în compoziție. 🙂 Sunt rețete diverse, de fursecuri, de torturi sau de băuturi. De exemplu știați că brioșele le puteți face cu miere în loc de zahăr? No bine, acum știți. :)))) N-am apucat să fac nicio rețetă, că nu prea am voie dulciuri până nu ajung la niște kilograme normale. 🙂 Dar am salvat niște rețete de prăji pentru ceai și cafea. 🙂 De testat cu proxima ocazie.
Carte regală de bucate, Principesa Margareta a României, Editura Curtea Veche 2011
Jumătate de carte sunt rețete, cealaltă jumătate un soi de arbore genealogic cu familia regală și neamurile extinse, din toată Europa (da, toți sunt înrudiți într-un fel sau altul). Dacă vă așteptați la rețete cu pită și salam, luați cu un zabaglione că o să vă treacă. 😀 Sunt rețete diverse și partea faină este că acolo unde se folosesc ingrediente etnice sunt sugerați înlocuitori locali.
Din nou am salvat niște idei, dar am căutat totodată cea mai simplă rețetă, pentru care am găsit ingredientele prin casă și la piață și am sfârșit cu o supă gazpacho și cu un pilaf englezesc cu pește afumat.
Gazpacho andaluz: roșii, ardei, ceapă, castraveți, usturoi, oțet, ulei, sare, (pâine), la rece 2 ore, blanduite și servite.
Kedgeree sau pilaf englezesc cu pește afumat: orez basmati fiert cu niște ulei (unt), ceapă tocată călită și curry (șofran + garam masala, în cazul meu) + pește afumat + ouă fierte.
Comestibile. 🙂 Doar că servite pe farfuriile de weekend și mâncate fără să pui coatele pe masă. :))))
Povestea cafelei turcești, Editura Corint 2019
După cum îi spune și numele, este o carte tradusă care ne povestește despre cum a ajuns cafeaua în Turcia, cum apare prin literatură și, cel mai important, cum se face cafeaua turcească la ibric, cea cu caimac și cum se citește în zaț. Doar și pentru această parte și merită să o citiți. 😀
Așadar nu uitați de concurs și cine știe, poate veți avea ocazia să testați una din rețetele incluse în aceste cărți.
—
Citește toate articolele #cookingbookclub aici.
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂