O țelină de 450g curățată, spălată și tăiată julien (tai întâi felii subțiri, după care le pui una peste alta și tai bastonașe). Stropești cu zeamă de lămâie să nu se oxideze și o pui într-un castron. Adaugi 100g de bucăți de miez de nucă. Amesteci un sfert de cană (60g) de maioneză cu 2 linguri de muștar și o lingură de ulei de nuci (dacă n-ai, pune ulei de floarea soarelui), sare, piper negru. Amestecă sosul cu țelina și nucile. Pentru gust mai poți adăuga niște zeamă de lămâie.
Dacă puneai și mere, ieșea o salată Waldorf, spuse Chef.
No bine, dar nu era rețeta sosului remulad cu țelină al lui Bourdain, pe care obișnuia să îl facă în Les Halles. 🙂
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.