Ep. 111 – lipie cu salată de ouă

Zice-se că salata de ouă se consuma la mesele englezești prin secolele 17-18, după care s-a inventat maioneza, după care au apărut și sandvișurile cu salată de ouă. La noi cam toată lumea a mâncat așa ceva măcar o dată în viață, doar că musai să aibă și cartofi. Și măsline. Și castraveți acri. LOL.

Pentru salata de ouă aveți nevoie de ouă fierte tari, curățate și tăiate cubulețe mici, amestecate cu maioneză, muștar și niște zeamă de lămâie, sare, piper. Eu am preferat mărar și pătrunjel tocat în loc de niște ceapă roșie sau verde tocată. Și apio n-am avut, că aș fi pus, precum zicea la rețetă. Ingredientele tocate puse într-un castron, deasupra dressingul și amestecat ușor. Mai puteți folosi capere sau sos worchester.

No bine, e bună cu draci. 😀 Proteică și vegetariană. Pe care eu am combinat-o cu o lipie încălzită la microunde și câteva frunze de salată verde tocată. Rulat, tăiat în jumătate pentru impresia artistică, mâncat.

Dacă vrei sandviș, folosește pâine de secară sau pâine cu cartofi, care e mai densă. Sau prăjește ușor pâinea albă sau cea cu semințe.

Orice dezastru poate găti așa ceva. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *