Ep. 110: salată Niçoise

Ingrediente: ou fiert, ton, cartofi fierți, măsline, ceapă roșie, roșii, salată verde, fasole verde fiartă. Cum s-ar zice un fel de salată de cartofi învățată în școala generală, cu ton, salată și fasole verde, plus un nume super fancy și greu de pronunțat :))

De inspirație franceză, este o salată sățioasă care arată bine și se mănâncă și mai bine 🙂 Dressingul este o combinație clasică de suc de lămâie, ulei de măsline și muștar dijonez, plus condimente – sare, piper, cimbru, oregano și busuioc. În rețeta pe care am citit-o cartofii după fierbere se amestecau cu un sfert din dressing și două linguri de vermut sec (dacă nu aveți, nu-i bai, că nici eu nu am avut); salata verde, separat cu un alt sfert; la fel, tonul; restul pentru ceapă și roșii și pentru final. Dar cred că nu iese niciun dezastru major dacă aranjați salata și puneți dressingul deasupra 🙂 Plus niște capere, decor.

No bine, prima oară când am făcut salata a ieșit dezastruos de bună, de am mâncat-o toată, după care am realizat că am uitat să o fotografiez. :)))))) Nu faceți ca mine, pozați înainte și mâncați după! :)))))))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *