No bine, astăzi m-am gândit să sărbătorim cu o saramură de pui. 🙂 Nu știu despre voi, dar eu salivez când aud cuvântul sa-ra-mu-ră…. 😛
Există rețete variate pe internet, aceasta însă este una extrem de simplă, cu 4 ingrediente, carne de pui (pulpe dezosate), ardei gras (roșu și verde), ardei iute și roșii. Plus un grătar. 🙂
Se coc ardeii, se curăță de coajă și semințe și se taie bucăți mai mari; ardeiul iute poate fi tocat mărunt, după preferințe (depinde și cât de iute este). La fel roșiile, coapte ușor și decojite. Carnea de pui, condimentată, pusă pe grătar.
La final, toate ingredientele puse într-o tavă, plus sare, piper, dacă mai e cazul și usturoi (poate fi copt și el, în folie de aluminiu). Înapoi pe grătar – cu tot cu tavă 😀 – până se pătrund ingredientele bine. 🙂
Se lasă până începe ploaia, după care se mănâncă în mașină, distanțați social de lumea cea nebună, direct din tavă, admirând urgia de afară. :))))) Dacă nu aveți ploaie, nu știu ce să zic, o să vă iasă așa și așa… 😛
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.