Ep. special [LesHalles] – supă de roșii și fenicul

Les Halles a fost un bistro faimos din New York, cu specific franțuzesc. Deschis în 1990, a falimentat în vara lui 2017, dar ne-au rămas o parte din rețete mulțumită cărților lui Anthony Bourdain, care a lucrat acolo pentru o perioadă.

No bine, aceasta este o tentativă de a ne da doctoratul în rețete fancy. 😀 Recunosc că eu n-am gătit niciodată fenicul, că e scump și arată dubios. :)))) Crud are gust de bomboane negro, pe care le-am urât când eram kinder… un motiv în plus pentru a mă ține la distanță de el. Dar fancy am vrut, fancy am avut. 😛

Pentru această supă mirobolantă aveți nevoie de 1-2 rădăcini de fenicul, 1 litru jumătate de supă gata făcută (pui sau legume), o conservă de roșii în bulion, un cartof, o ceapă, sare, piper, 4 linguri de ulei de măsline. Eu vă zic ce scrie în rețeta originală, dar voi aveți liber la improvizat (importante sunt roșiile și feniculul 😀 ).

Rădăcinile de fenicul se curăță și toacă mărunt, la fel ceapa și cartoful, după care se pun cu ulei de măsline la foc mic, la călit pentru zece minute, dar să nu se ardă (știu, deja sună dubios). Se adaugă conserva de roșii, și după încă zece minute, supa. La foc mic se lasă să fiarbă o oră. După ce se răcește puțin, se bagă în blender pe rând și se face cremă. Înapoi pe foc pentru vreo câteva minute, după care se porționează, condimentează cu busuioc și se mănâncă. 🙂

Ocazie cu care dezastrul de mine a mâncat supă cremă. 😀

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.