Ep. 106 – legume a la Veneția

Ați fost la Veneția fără noi? ? Nuuu, a căutat maică-mea intens prin colecția ei de rețete și a descoperit fix o rețetă vegană. ?

În paranteză fie spus, cu muuuulți ani în urmă, am chinuit niște voluntari cu legume a la Șteaza… după cum se vede creativitatea se învârte în familie, lol. :))

No bine aceasta este o rețetă tipică pentru experimentele de genul: cum arată în poză și cum arată în realitate. ? Deși trebuie să recunosc că nu a ieșit chiar dezastru… ?

O să ai nevoie de zuchini, cartofi și roșii, spălate, curățate și tăiate felii rondele. După cum spune rețeta, într-un vas de jena rotund, uns cu ulei, aranjezi legumele în straturi, alternativ, în jurul unei căpățâni de usturoi. Deși cartofii se pun cruzi, tăiați subțiri, cred că poți face și cu cartofi fierți pe jumătate. Legumele stropite cu ulei de măsline, plus busuioc și sare. La cuptor, 30-35 de minute.

Mama a avut un vas rotund, dar mai mic, drept urmare s-a trezit cu legume extra, pe care le-a transformat într-un soi de budincă (nimic nu se aruncă, totul se transformă lol).

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie ? Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *