Ep. special [dinHongKong] – clătite cu mango (yum cha)

Yum cha (să mergi la dim sum) – așa se cheamă pe limba băștinașă brunch-ului cantonez (include și Hong Kong și Macau). Acest mic dejun întârziat se compune din ceai chinezesc cu aperitive și prăjiturele. Printre care am găsit și clătite cu mango. 🙂

No bine, clătitele ăstea minunate se fac destul de rapid și se mănâncă dezastruos de repede. 😀

Aluatul de clătite se face din 3 ouă medii, 250 ml de lapte (1 cană), 50g făină, 30g amidon, 25g zahăr, 10g unt topit, sare. Ouăle bătute cu telul, adăugat zahăr, un vârf de sare, făină și amidon, amestecate bine, după care turnat laptele, amestecat să nu rămână cocoloașe și la final untul topit. Într-o tigaie încălzită și cu un strop de ulei, se toarnă câte puțin aluat, se prăjesc clătitele pe o parte, cu grijă, să nu se ardă. Trebuie să iasă o clătită subțire, moale și elastică. 😀 Ies cam 12 bucăți.

Frișca: 300 ml frișcă lichidă bătută cu vreo lingură-două de zahăr pudră și niște esență de vanilie (ca pentru tort).

Când sunt reci, se pune pe mijlocul clătitei 1 lingură de frișcă și o bucată dreptunghiulară de mango, după care se împachetează în patru, cu grijă. Partea neprăjită rămâne în afară.

Acum, eu am folosit aluat normal de clătite – din rețetele de vineri – și clătite prăjite pe ambele părți, și, în loc de frișcă, am pus brânză de vaci degresată (din cea foarte fină) amestecată cu 1 lingură de zahăr vanilat și 1 lingură de zahăr pudră. Dacă nu vreți să puneți zahăr, e ok, dacă aveți un mango copt, o să iasă super dietetice. 🙂 Cred că merg și cu iaurt grecesc.

Tipa de la care am luat rețeta, zice că se pot face și cu alte fructe, de ex. căpșuni, kiwi, pepene, banane sau piersici.

Sunt dezastru!!!! Și aproape dietetice, LOL. 😛 😀 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *