Ep. special [nemțesc] – Kräuterspätzlepfanne mit Specksauerkraut adică paste, speck și varză acră

No bine această rețetă, care sună îngrozitor, este în traducere liberă o tigaie de paste de casă cu verdețuri cu speck și varză acră neamțească (din cea murată cu oțet).

În practică se face destul de rapid, dacă sunteți inteligenți și cumpărați ingredientele dintr-un Lidl sau Kaufland, respectiv tăiței spaetzle (paste cu ou), pe care îi fierbeți și o conservă de varză murată.

Cum eu sunt mai dezastru de fel, am vrut să reconstruiesc rețeta de la zero. 😀 Așa că m-am apucat să fac tăiței de casă, cum spunea la rețetă, din 2 ouă, 150g făină, sare, o legătură de pătrunjel verde pe care am înlocuit-o cu jumătate de păstârnac ras și niște frunze de țelină tocate, că asta era prin frigider și 2-3 linguri de apă minerală. 🙂 Trebuie să iasă un aluat dubios, mai curgător, dar care poate fi dat pe răzătoare. 😛 :))))) Care după ce se amestecă bine, se lasă o oră să stea (logic că am sărit peste etapa asta…). Faza e că trebuie și o răzătoare specială, nu din cea cu patru pereți, că altfel pățiți ca mine, să sfârșiți turnând tăițeii cu lingurița în oala cu apa de fiert. 😀

Cert este că într-un final au ieșit, dar a trebuit să îi pun în tigaie, cu puțin ulei și încă sare, piper, chimen și coriandru, că nu aveau niciun gust. 🙂

O cutie de speck (găsiți la Lidl), o ceapă roșie tocată, varza murată și ulei se pun pe foc, să se rumească jumătate de oră. După care se combină cu pastele. Extra condimente. Frunze verzi deasupra, pentru decor.

Genul de mâncare pentru vremea de afară. 🙂

Rețeta este de pe lecker.de. Dacă vreți să învățați să faceți Spaetzle aveți aici un clip video.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.