Ep. 90 – salată de porc și orez

Salată de porc și orez. Cu mere Granny Smith, nuci, miere și cimbru. Dacă am tradus corect din cartea lui Jamie Oliver. Dacă nu, oricum asta am pus în ea. :))))

No bine, trebuie să recunosc că foarte multe dintre salate mi-au făcut cu ochii și a fost puțin greu să aleg, dar au contat ingredientele din frigider. Pe de altă parte sunt obișnuită să combin orez sau paste cu diverse și să se cheme salată. Dar orez cu porc pe post de salată, zău că nu mi-ar fi trecut prin cap. 😀

Jamie folosește în rețetă pork belly, pe care o taie mărunt și o prăjește cu rozmarin și frunze de dafin, până devine crocantă și aurie. Eu am folosit niște carne de grătar, descoperită prin congelator. Dezastrul din mine a tăiat-o mărunt și a pus-o cu condimente și apă la cuptor, ca să fie o variantă mai degresată a rețetei. Nu faceți ca mine! Prăjiți porcul. :))))

Apoi într-o cratiță se aruncă vreo 2-3 mere Granny Smith, tăiate cuburi mari, niște miez de nucă, o lingură de miere, sare, piper și zeama de la o portocală sau suc de portocale. Plus cimbru. Pe foc până dă în clocot, după care la cuptor vreo 20 de minute. La final adaugată carnea și, zice Jamie, niște oțet din cidru – am pus un strop de oțet de mere, că asta aveam.

Separat fiert orez basmati și sălbatic, după care amestecat cu restul ingredientelor într-o salată. Care se mănâncă fierbinte.

Acum dacă vi se pare că salata arată prea monocolor – lol – atunci o puteți înbunătăți cu niște ardei roșu și pătrunjel verde, tocate mărunt și veți avea ceva colorat, precum mai jos. 🙂

Dezastru mic, ai stricat salata? Nuuuu, am îmbunătățit-o puțin. 😛

Rețeta face parte din ultima carte pe anul acesta de la #cookingbookclub, Jamie Oliver’s Christmas Cookbook.

Citește toate articolele #cookingbookclub aici.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂