Ep. 79 – budincă de paste integrale și vinete

No bine, acesta este evident un titlu scos din burtă. 😀 Dar cum să se cheme combinația de paste, vinete și mozzarella? (Dacă aveți idei mai bune, le aștept cu drag) 😛

Această rețetă seamănă cu lasagna, doar că am pus o cantitate limitată de paste (ai reușit? am reușit!).

Așadar se măsoară fix 100g de paste integrale din pungă, după care se fiert al dente. Nu le faceți praf, vă rog, indiferent cât de dezastru sunteți! 🙂

Înte timp se pregătesc legumele; eu am folosit o vânătă, o ceapă roșie, un ardei și vreo doi morcovi mici; curățate, spălate, tocate, se pun pe foc cu ulei și condimente (după preferințe, sare, piper sau vegeta, busuioc, mentă sau cimbru). Către final, o cutie de roșii în bulion.

În tavă, sos de roșii, după care trei straturi de paste și două de legume. Deasupra mozzarella felii. Sosul ar cam trebui să acopere ingredientele – deși dacă e prea mult, nu ajută.

La cuptor până se topește mozzarella și mirosul din cuptor te face să mori de poftă. 😛

Este o modalitate creativă de a introduce mai multe cereale integrale în alimentație. Plus o rețetă vegetariană. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂