Supele ramen sunt un fel de mâncare japoneză, o adaptare de prin sec. 19 a tăițeilor chinezești de grâu. Tradițional sunt tăiței serviți într-o supă de pui sau pește, cu sos de soia și toppinguri diferite (carne de porc, alge etc.).
În cazul de față, tăițeii sunt de la plic, vietnamezi. 🙂 Daaa, dintr-o supă la plic :))) Fierți în apă și strecurați. După care puși în castron.
Zeama este supă de pui, din niște pulpe fierte, la foc mic, cu sare, piper, o ceapă, un morcov și jumătate de ardei. Ideal este să iasă mai concentrată și fără prea multă grăsime. Strecurată și amestecată cu sos de soia, ghimbir tocat și un cățel de usturoi tocat și lăsată câteva minute pe foc. Ar mai fi mers niște oțet de orez, dacă nu aș fi uitat de el :))) Când e gata, turnată peste tăiței.
Deasupra, toppinguri: ceapă verde tocată, ardei roșu tocat, carne de pui, jumătate de ou fiert.
Este sățioasă, condimentată și se mănâncă până zici “dezastru”!
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂