Ep. 72 – dulceață de mure

No bine, în primul rând ca să puteți pune în aplicare această rețetă super delicioasă – și ușor amară :)) – aveți nevoie de mure bio, culese cu mânuța voastră din grădina prietenilor. Nu aveți prieteni cu grădină, nu aveți rețetă. 😀

În al doilea rând aveți nevoie de zahăr gelifiant – că nouă ne plac doar rețetele dezastruos de rapide – și de lămâi, mai precis de zeama acestora. Nu e musai, dar amăreala trece cu acreală… 😛

În al treilea rând, în afară de oale sau crătiți, linguri și aragaz, musai să aveți pregătite: haine de scandal, mop și găleată cu apă călduță și soluție de curățat cu miros de flori (de mure LOL) și una bucată lavetă.

Plus trebuie să fiți cu nervii relaxați, în caz contrar s-ar putea ca în loc de dulceață să sfârșiți cu o criză de nervi. :))))

Altfel, dulceața de mure este dezastruos de ușoară. 🙂 În cazul meu, aprox. 1,5 kg mure, curățate de codițe și spălate, puse la fiert, până mai scade zeama și stropii nu au ajuns până la vecini. :)))) După care 750g zahăr gelifiant și zeama de la o lâmăie. Amestecat pe foc, până se omogenizează ingredientele, se topește zahărul și se leagă maglavaisul. Pus în borcane de iaurt reciclate, închis capacul, pus etichetă și lăsat să se răcească sub un prosop până a doua zi.

Iese ușor lichidă, că de asta se cheamă dulceață. 🙂

După care petrecut două zile la curățat dezastrul de pe aragaz și de lângă aragaz.

Mai faci? Mă mai gândesc. :))))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *