Ep. special – păsui cu ceapă

Păsui cu ceapă. Episodu’ 4. Carmen mamă…..

Se ia o carte de 401 dă pagini cu rețete de grătare, plăcinți și alte chestii de le manâncă americanii la barbecue. Bine, 376 dacă scazi coperțile, cuprinsu’ și niscai baliverne. Se citește o dată. Se uită. Se mai citește o dată. Se cujetă. Și se concluzionează: nivelu’ de bucătăreală e tot la nivel de 7-12 ani. Drept urmare….

Rețeta:

pounds thin young green beans, trimmed, ¼ cup extra-virgin olive oil, tablespoons chopped fresh chives, Sea salt such as fleur de sel.

Adicătelea, fasole verde, ulei de măsline, ceva soi de ceapă și sare. Dă mare.

Modu’ de preparare:

Te trezești duminică dimineață chiaună că te-a sunat sor-ta prea devreme. Te deplasezi biped în bucătărie, bagi o cafea și o mahoarcă și te îmbraci. Te trezești de tot când te mai sună o dată soru-ta să te dai jos din turnu’ de fildeș și te deplasezi motorizat până la mă-ta. Care te trimite în grădină să-ți întărești mușchii la picioare și te întorci cu o pungă de fasole și niscai cepe.

După care te uiți la cumnatu-to care învârte niște cevauri pe grătar și te întrebi de ce-i puiu’ roșu. Te întorci acasă și uiți fasolea în frigider. Și ceapa în cămară. Cam o săptămână.

După care, cureți fasolea și-o speli. Pui o oală cu apă pe foc, arunci în ea niste sare și aștepti să fiarbă. Așa zice la carte. Dacă te cheamă Carmen arunci și-o cană de oțet, că nu ești suficient de acră. Când fierbe apa, pui fasolea în oală și aștepți cam 5 minute. Scurgi fasolea și aștepti. Iar. Să se răcească.

După care cureți ceapa și încerci s-o tai feliuțe subțiri cum te-a învățat mă-ta. Nu-ți iese, da’ o arunci peste fasole. Torni niște ulei de măsline peste și mesteci. Și teoretic niște sare. Da’ ai pus și-n apă. Așa că sari peste. Te simți mândră de tine că ai gătit ca americanii.

P.S. Ceapa nu-i aia din rețetă, da’ mama n-are decât ceapă roșie.

P.P.S Până la sfărșitu’ anului s-ar putea să reușesc să respect o rețetă. S-ar putea.

Rețeta face parte din cartea numărul patru propusă la cookingbookclub și intitulată The Big Book of Backyard Cooking 250 Favorite Recipes for Enjoying the Great Outdoors.

Citește toate articolele #cookingbookclub aici.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *