Ep. special – hummus cu ardei roșu

Atîta m-am gîndit și cîcîit la alegerea rețetei de luna asta pînă a venit vara și a ales temperatura de afară numai bună de copt ardeii pe gresia de pe terasă în locul meu:

Humus cu ardei roșu (copt pe gresia de pe terasă)!

Cică merge cu crudități, de exemplu castravete sau morcov, dar așa să-l mînce cine e la cură de slăbire, io o să-l ung pe pe pîine cu gluten că și ce-i prea sănătos strică. 😀

Avem nevoie de:

-2 ardei roșii (cică tăiați în 4 și fără cotor se coc pe grătar… Fugi, bre, de-aci, i-am copt cu totul și i-am curățat și de semințe după aia că știu io mai bine :))

-400g de năut la cutie, stors și clătit (eu am luat două cutii a cîte 250 g masa scursă și am pus tot)

-2 căței de usturoi, curățați

-30 ml (2 linguri) de tahini / pastă de susan – dacă aveți, dacă nu, vă iese cum mi-a ieșit mie fără ?

-sucul de la o jumătate de lămîie

-3 linguri de ulei de măsline

-o țîră de paprică, așa, de ochiul artistului (L.E. după ce am gustat: ba am zis prostii, paprica dă și gust, nu-i numai de formă :)))

Am glumit cu coptul :)))

Ați copt ardeii, i-ați lăsat să transpire într-o oală acoperită (în carte zic să-l lăsăm într-o pungă de plastic, dar noi sîntem ecologiști, așa-i? :)) după care i-ați curățat? I-ați pus cu restul ingredientelor în blender și i-ați blenduit pînă o ieșit crema din ei? Ați transferat humusul într-un bol și l-ați pudrat cu paprică? No, asta a fost toată filozofia, mai departe poftă să aveți :).

Produsul final. Voi blenduiți mai cu spor, io am zis că e bine și așa: io l-am făcut, io-l mănînc :))) P.S. Vi se întîmplă și vouă să faceți 34 de poze și pînă la urmă să o alegeți tot pe prima ca fiind cea mai reprezentativă? :)))

Dacă vă întrebați de ce am ales fix rețeta asta apăi trebe să recunosc că de lene și de cald – rețetă mai rapidă și care să folosească mai puțin o sursă de căldură n-am găsit. 🙂 Și nu-mi pare rău că e simpatic gustul și cred că o să fie și mai bun după ce stau ingredientele puțin de povești în frigider. Altminteri iar mi-au făcut cu ochiul multe rețete, îs o grămadă de feluri de pîine pe care aș vrea să le încerc, deserturi fățoase pentru sufletul meu pereche…  Dacă nu curînd, sigur la iarnă reiau cartea de bucate. 🙂

Rețetele sunt din a treia carte propusă la cookingbookclubul din mai/iunie  
Ultimate Children’s Cookbook. Următoarea carte apare la începutul lunii iulie.

Citește toate articolele #cookingbookclub aici.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *