Ep. 63 – festin cu tortilla, somon și…

No bine, pentru că în mod evident n-am depășit vârsta kinderilor oricât m-am străduit, cartea de luna aceasta mi-a plăcut la nebunie. ❤ ❤ ❤

Motiv pentru care am gătit nu una, nu două, ci trei rețete savuroase. 😀 Cam de un meniu de duminică. Sau pentru atunci când te vizitează prietenii și vrei să îi impresionezi. Presupunând că vor face abstracție de plating-ul cam varză :)) (Promit că ajungem și acolo, dar întâi mai avem niște rețete de ars prin bucătărie.)

Breakfast Tortilla sau tortilla pentru micul dejun sau o omletă cu mai multe chestii în ea. Inventată de spanioli, este o omletă cu cartofi sau cartofi și ceapă; sora ei italiană se cheamă frittata și conține mai multe chestii, printre care cărnuri, brânză și legume. Românii au ceva similar care se cheamă omletă țărănească.

Deși rețeta cuprindea cartofi, cârnați și roșii cherry, eu am pus ce aveam prin frigider, ca de obicei. 🙂 Într-o tigaie cu puțin ulei, am aruncat un cartof, tăiat cubulețe și l-am lăsat să se prăjească ușor, după care am adăugat niște ardei roșu cubulețe, niște resturi de apio și niște broccoli gata fiert, plus două ouă, bătute ușor cu furculița (sau telul), sare, piper și niște busuioc. Cum s-ar zice o omletă vegetariană. 😛

Cea mai complicată chestie a fost cum să întorc omleta pe cealaltă parte, pentru că dacă nu e arsă pe ambele părți nu o pot mânca. 😀 Cred că o altă variantă mai ușoară este să o pregătiți în cuptor, pentru că se poate păstra în frigider măcar o zi-două.

Salmon Parcels sau pachețele cu somon de fapt nu prea-s pachețele, cât somon cu legume și tăiței chinezești. Super yummy! 🙂 O paranteză: de pe youtube am învățat că există vreo patru posibilități de a găti somonul și în timp le-am încercat pe toate; la cuptor, în hârtie de copt mi-a plăcut cel mai mult rezultatul, drept urmare rețeta de aici a fost o variație a ceea ce mai gătisem.

Se cumpără somonul gata porționat și dezosat, se spală și se pune pe hârtie de copt. Deasupra se pun câteva legume tăiate foarte subțire – morcov, ghimbir, ardei roșu și niște ceapă verde (eu am pus ceapă roșie); se condimentează cu sare, piper, sos de soia (dacă e foarte sărat nu mai puneți sare), suc de portocale (eu am preferat să pun felii de portocale deasupra); eventual un strop de ulei de măsline. Se împachetează fiecare bucată individual (de unde pachețelele) și se bagă într-o tavă, la cuptor, la foc potrivit, vreo 15 minute sau mai mult (peștele se face repede, dar depinde de cuptor).

Tăițeii se pregătesc conform instrucțiunilor și se pot amesteca cu niște susan prăjit ușor în prealabil (eu am preferat fără). Sunt garnitură la somonul cu gust asiatic. 🙂 Poza mea nu arată prea spectaculos, dar este una din rețetele pe care o voi repeta sigur, pentru că se face extrem de repede.

… și? Ultima rețetă este un fusion între vreo 2-3 rețete cu ce aveam prin casă. :))) No bine, doar nu vă așteptați la altceva, nu? 😛 De la Crunchy Cereal am experimentat pregătirea unor cereale cu fructe uscate, semințe și miere, băgate la cuptor (am realizat că la cât sunt de dulci, am provizii pentru vreun an); după care am văzut rețeta de Apple Crumble Sundae, care combină în straturi mere coapte, înghețată, cereale și sos de caramel (o altă variantă este cu iaurt, căpșuni și cereale).

Varianta mea a fost cu mure congelate pe jumătate, înghețată de la Lidl și cerealele crunchy. Am mai încercat cu kiwi, dar mi s-a părut mult prea dulce – cred că fructele în combinația aceasta trebuie să fie ușor acrișoare. Sau înghețata să fie șerbet și cerealele extrem de puține. 🙂 Of course, pentru aceia dintre noi care nu ne drogăm cu zahăr în mod regulat. 😀

Rețetele sunt din a treia carte propusă la cookingbookclubul din mai/iunie 
Ultimate Children’s Cookbook. Următoarea carte apare la începutul lunii iulie.

Citește toate articolele #cookingbookclub aici.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂