Cu foarte mulți ani în urmă i-am povestit unui italian cum noi mâncăm paste cu pesmet – o chestie absolut de neînchipuit :)) – și el mi-a dat la schimb o rețetă de paste cu ton.
Se ia o tigaie, se aruncă în ea conținutul unei conserve de ton, niște căței de usturoi, busuioc, sare, piper, ulei de măsline, roșii tocate sau roșii din bulion și se pune pe foc. La tura asta eu am mai adăugat și niște ardei roșii.
Sosul se amestecă cu paste scurte, fierte al dente.
Nu are cum să iasă dezastru, dacă nu strici pastele. 😀
Varianta a doua de paste, este și mai simplă. 🙂 Fierbi niște broccoli, după care îl arunci într-o tigaie, cu ulei de măsline și niște căței de usturoi tocați. Dacă vrei și carne, no bine, poți să fii creativ. Sau poți vedea ce ai prin frigider. La final adaugi busuioc și pastele fierte.
Oricât ai fi de dezastru, nu fierbe pastele până devin lipici. 😀 Și nu fierbe legumele până devin pastă. 🙂
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂