Ep. 62 – ciorbă de perișoare

În cultura locală, clasica ciorbă de perișoare (sau verișoare, cum îi mai spunem noi) este probă la examenul informal de cetățenie. Dacă o pecești pe susnumita ciorbă, o să ai nouăzeci de ani de ghinion, o să te reîncarnezi în prim-ministru și nu o să te mai măriți niciodată. 😀 Of course, dacă o să sharuiești articolul ăsta de 7 ori o să tai ghinionul și o să-ți iasă și supa… ptiu, ciorba…

Ca la orice ciorbă care se respectă, vom avea mai multe variante. La varianta aia bună de tot (care se mănâncă direct din oală cu polonicul) mai întâi de toate se fierb niște oase de porc sau vită, plus carnea, când acesta este fiartă, se scoate de pe oase, după care se adaugă zarzavatul și perișoarele.

Noi pentru că am stabilit deja că nu avem talent în bucătărie – no bine, dezastruuuuuu!!! – vom testa varianta rapidă. În care vom căli niște zarzavat într-o oală, adică morcov, pătrunjel, țelină, ardei, ceapă, curățate și tocate, împreună cu sare, piper, vegeta, ulei, peste vom completa cu apă, vom aștepta să înceapă să fiarbă, după care vom adăuga perișoarele. Acestea sunt un amestec de carne tocată cu orez, un ou crud, condimente; amestecate bine; dacă le vrei frumoase și egale (asta presupunând că vrei să impresionezi audiența), le pregătești din timp, cu lingurița, le pui pe o tavă. Dacă nu, clasica mână, le rotunjești și le dai drumul în oală. Fierbi la foc mic către potrivit, până carnea și zarzavatul sunt fierte.

În cea mai nefericită situație, în care ai pecit-o rău de tot, știu eu un loc unde se mănâncă o ciorbă extrem de bună de perișoare. 😀

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂