Ep. 49 – brownies

Special pentru femeia din tine, overcooked brownies. ❤ Aproape le-am ars – logic – dar ce buneeeeee au ieșit, nici nu vă puteți imagina!!!! 😀

No bine am rețeta de foarte mulți ani, dar este pentru prima dată când o fac. Motiv pentru care am ținut prăjitura mai mult în cuptor decât trebuia… să fiu sigură că e făcută. :))) După cum zice Chef, brownies este una din prăjiturile care nu se încearcă cu scobitoarea. Drept urmare, ori vă iese, ori nu vă iese. 😛

Cum se face: 250g ciocolată neagră, 200g unt, 300g zahăr brun (eu am pus jumi-juma, brun și zahăr tos obișnuit), 4 linguri suc de mere se încălzesc ușor, într-o cratiță, omogenizându-se (pe bain marie sau direct pe foc, dacă vă mișcați repede). Ideea e să se topească, nu să dea în fiert. Rece, se amestecă cu 4 ouă, puse pe rând (dacă ai răbdare), 200g făină, niște sare, scorțișoară și 100g mere uscate (acum realizez că eu am pus un măr normal, dat pe răzătoarea mare și a fost super ok). Prăjitura se toarnă într-o tavă, pe hârtie de copt și se coace, la foc potrivit, vreo 30 de minute. Când este gata este ușor umedă, deși aluatul este dens.

Este una dintre rețetele în care am păstrat cantitatea originală de zahăr. Iese dulce, dar nu se mănâncă toată tava o dată. Ci câte o bucățică, la cafea. 🙂

Pe internet o să găsiți diferite variante, în care se adaugă fructe uscate sau fulgi etc. Cred că vă puteți juca cu diverse rețete, până găsiți varianta care vă place.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂