Ep. 46 – Reese’s Chicken Pot Pie Casserole

Sau pe românește, plăcinta de pui a lui Reese. 🙂

Reese’s Chicken Pot Pie Casserole este o plăcintă cu hash browns (cartofi rași), legume, pui și aluat foietaj. Am ales-o pentru că mi s-a părut sățioasă și pentru că nu am mai gătit niciodată așa ceva.

Într-o tavă unsă cu ulei am pus stratul de cartofi (2 cartofi dați pe răzătoarea mare amestecați cu un ou și sare, piper) și am băgat tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu mai mult de un sfert de oră, până cartofii au început să își schimbă culoarea. (Numai nu îi ardeți! 😀 ) Deasupra, am pus stratul de legume și carne – în cazul meu, morcov, apio, ceapă roșie, ardei roșu tocate, călite cu ulei și puțină supă de pui, plus niște carne de curcan fiartă și mărunțită, condimentate cu sare, piper și mentă (Nu te-ai putut abține, așa-i? 😛 ). Reese a folosit morcov, țelină, ceapă și mazăre, plus carne de pui și supă cremă de ciuperci… Eu zic că orice legume ați folosi, important e să nu rămână foarte multă zeamă. Peste stratul de legume, foietajul decongelat. La cuptor, foc potrivit, vreo jumătate de oră, până se coace foietajul. Ies două porții.

Dacă vrei o rețetă vegetariană, scoți carnea și folosești supă de legume sau apă. Dacă vrei una vegană, scoți și oul și fie lași cartofii așa sau folosești cartofi fierți în loc de hash browns. Dacă vrei una raw vegană, no bine, renunți la foietaj, mănânci legumele crude, cartofii îi folosești pentru ten și te uiți la poze. :)))

Și dacă vrei să faci o aroganță, folosești o tavă mai mare, mai multe ingrediente și ungi aluatul cu ou bătut înainte de a băga tava la cuptor. Cu puțin noroc – fingers crossed – o să-ți iasă ceva de genul de mai jos. 😀

Rețeta este din prima carte propusă la cookingbookclubul din ianuarie/februarie Whiskey in a Teacup: What Growing Up in the South Taught Me About Life, Love & Baking Biscuits de Reese Witherspoon. Următoarea carte apare la începutul lunii martie.

Citește toate articolele #cookingbookclub aici.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *