Ep. 32 – prăjitură cu mac și fructe de pădure

Neam de neamul vostru, de la maimuță încoace nu a mai mâncat așa ceva, parol. :))))

Știți pozele ălea frumoase de pe pinterest și bloguri profi cu prăjituri de parcă-s scoase din revistă? No bine, ele sunt doar în reviste, da? :)))) Că în realitate ele arată precum maglavaisul de mai jos. 😀

Așadar, am căutat la un moment dat rețete cu ruzincini (coacăze roșii, poate le ziceți voi) și am dat peste o prăjitură cu mac. Faza e că nu am mai primit ruzincinile, dar mi-am luat o tavă nouă, așa că am zis, nu-i bai, combinăm tava nouă cu rețeta și cu niște fructe de pădure din congelator.

Blatul prăjiturii: 125g unt, 200g zahăr (da, am pus cât scria în rețetă, cine ar fi crezut :)) ), niște sare și zahăr vanilat, frecate cu mixerul, adăugate 4 ouă mici în loc de (presupun) 2 mărimea M (care-s ălea??? cine știe???) și, la final, 200g făină, praf de copt și 125 g mac. L-am întins într-o tavă de 18cm în loc de 24cm – nu faceți ca mine – unsă și tapetată cu făină. Deasupra se pun 300g de fructe de pădure, de preferat decongelate bine și fără zeamă :))) La cuptor la foc potrivit către mic, aproape o oră.

No bine, din cauză că eu am lăsat focul foarte mic, m-am trezit după o oră că maglavaisul nu e copt, așa că am dat focul mai tare. :))) Și bănuiesc că din cauză de fructe ușor congelate și tavă cu diametrul prea mic, fructele s-au lăsat pe mijlocul tavei. Până la urmă a fost ok că s-a copt cât de cât și nu s-a ars cu totul :)))

La final, din 200 de fructe cu 4 linguri de jeleu (în cazul meu dulceață de vișine, că asta aveam în frigider), ținute pe foc vreo 4-5 minute și turnate deasupra blatului cu fructe, a ieșit un fel de decor.

Arată a mega-dezastru, dar e ok la gust, motiv pentru sharuit (acum nu credeați că vă arăt chestii necomestibile, nu??). De consumat după ce stă vreo 2 ore la răcit, cu o cafea fierbinte.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *